این مجموعه دریچه ای است بر وسعت بی انتهای شعر پارسی و نموداری از زیبائی و دل انگیزی و ماندگاری جاودانه
آن..
یاری و همکاری شما عزیزان در این مسیر رونق دهنده و گرمابخش همیشه محفل ادبی ماست.
بدانید عنایت و همراهیتان مایه مباهات -موجد امتنان و گشایشگر هماره راه ماست.
با هم باشیم در منظومه بیکران شعر پارسی.
احمدرضا احمدی :
تولد: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۱۹, کرمان ، ایران
زمینه فعالیت: شاعر
ملیت: ایرانی
سالهای فعالیت : از سال ۱۳۴۰ تا کنون
همسر: شهره حیدری
فرزندان :ماهور احمدی
پیشه : کارمند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
از کودکی تا آغاز جوانی:
احمدرضا احمدی در ساعت ۱۲ ظهر روز دوشنبه ۳۰ اردیبشهت ماه ۱۳۱۹ در کرمان متولد شد.پدرش کارمند وزارت دارایی بود و ۵ فرزند داشت که احمدرضا کوچکترین آنها بود.جد پدری وی ثقهالاسلام کرمانی، و جد مادریاش آقا شیخ محمود کرمانی است. سال اول دبستان را در مدرسه کاویانی کرمان گذراند و در سال ۱۳۲۶ با خانواده به تهران کوچ کرد. در دبستان ادب و صفوی تهران دوران ابتدایی را به پایان برد و دورهٔ دبیرستان را در دارالفنون تهران به پایان رساند.در سال ۱۳۴۵ دوره خدمت سربازی را به عنوان سپاهی دانش در روستای ماهونک کرمان آموزگاری کرد.
گروه ادبی طرفه
احمدی در سال ۱۳۴۳ به همراه نادر ابراهیمی، اسماعیل نوری علاء، مهرداد صمدی، محمدعلی سپانلو، بهرام بیضایی، اکبر رادی، جعفر کوشآبادی، مریم جزایری و جمیله دبیری گروه ادبی “طرفه” را با هدف دفاع از هنر موج نو تأسیس کرد. انتشار دو شماره مجله طرفه و تعدادی کتاب در زمینه شعر و داستان از فعالیتهای این گروه است.
فعالیت در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان:
احمدی در مهر ماه سال ۱۳۴۹ در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مشغول به کار شد.تا سال ۱۳۵۸ در سمت مدیر تولید موسیقی برای صفحه و نوار ماند و از سال ۱۳۵۸ تا زمان بازنشستگی یعنی سال ۱۳۷۳ در بخش انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به ویراستاری مشغول بود.تدوین ردیف موسیقی ایرانی، آوازهای محمدرضا شجریان، شعرخوانی و ضبط صدای شاعران مهم(با آثاری از نیما یوشیج،احمد شاملو،نادر نادرپور ،فروغ فرخزاد،یدالله رویایی،نصرت رحمانی و…)از جمله فعالیتهای وی در کانون بوده است..برخی از آثار تولیدی تحت سرپرستی وی به شرح زیر می باشد:
مجموعه صدای شاعر که معرفی شعر معاصر و شعر کلاسیک فارسی بود مجموعه زندگی و آثار موسیقیدانان ایران و جهان مجموعه آوازهای فولکلور ایران مجموعه ی کل ردیف موسیقی ایران مجموعه ی بازسازی تصنیف های کلاسیک موسیقی ایران مجموعه ی قصه برای کودکان
ازدواج:
احمدرضا احمدی در سال ۱۳۶۱ با شهره حیدری ازدواج کرد که حاصل این ازدواج فرزندی به نام ماهور است
سبک:
آشنایی عمیق او با شعر و ادبیات کهن ایران و شعر نیما دستمایهای شد تا حرکتی کاملاً متفاوت را در شعر معاصر آغاز و پیریزی کند.از بیست سالگی به طور جدی به سرودن شعر پرداخت .وی نخستین مجموعه شعرش را با عنوان طرح در سال ۱۳۴۰ منتشر کرد که توجه بسیاری از شاعران و منتقدان دهه ۴۰ را جلب کرد.وی همچنین آثاری در ادبیات کودک و نوجوان دارد.در سال ۱۳۷۸ سومین جایزه شعر خبرنگاران با مراسمی متفاوت و خصوصی در خانه احمدرضا احمدی برگزار شد. همان سال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مراسم بزرگداشت احمدرضا احمدی، تندیس مداد پرنده را به او اهدا کرد.
جایزه شعر بیژن جلالی
در سال ۱۳۸۵ احمدی به عنوان شاعر برگزیده،پنجمین دوره اهدای جایزه شعر بیژن جلالی انتخاب شد.
(بانو مرا دریاب) در کمین اندوه هستم بانو مرا دریاب به خانه ببر گلی را فراموش کرده ام که بر چهره اممی تابید زخم های من دهان گشوده اند همه ی روزگار پر.ازم اندوه بود بانو مرا قطره قطره دریاب در این خانه جای سخن نیست زبا بستم عمری گذشت مرا از این خانه به باغ ببر سرنوشت من به بدگمانی به خوناب دل خاموشی لب اشک های من بسته بر صورت من است هیچکس یورش دل را در خانه ندید بانو من به خانه آمدم و دیدم که عشق چگونه فرو می ریزد و قلب در اوج رها می شود و بر کف باغچه می ریزد بانو مرا دریاب ما شب چراغ نبودیم ما در شب باختیم
اورجینال شماره مجوز 9031/155
تاریخ: 1390/11/15
مشاهده :
490 |